“CHEMO TO GO, PLEASE”

Kræftpatienter tager kemoen med hjem.


Brugervenligt og godt design handler ikke kun om det fysiske og æstetiske udseende, men det er også vist i den måde, designtænkning former løsningen fra idé til færdigt produkt. Dette er “Chemo To Go, Please” et godt eksempel på.

Sygeplejersker kigger på chemo to go tasken

Det er ikke hverdagskost for designere at dukke op på leukæmisektionen på Rigshospitalet, men det er ikke desto mindre hvas der skete i Chemo to go, please projektet. Co-design handler om at møde mennesker i deres hverdag og lære at forstå deres specifikke behov. Personalets arbejdsproces og patienters hverdag blev nøje fulgt og behandlet gennem workshops og dybdegående interviews. Designprocessen blev illustreret og delt fra start til slut, hvilket gav patienter og deres pårørende et vindue til at fortælle deres historie samt en følelse af ejerskab for produktet.

Som resultat heraf blev der udviklet en taske, der tager hensyn til både de følelsesmæssige og praktiske behov i kræftbehandlingsprocessen. Takket være Chemo to go tasken kan leukæmipatienter tage deres kemo-behandling med sig, og på den måde undgå længerevarende indlæggelser på hospitalet, hvilket har vist sig at have stor positiv effekt:

  • Lav sygdomsfølelse når man ikke er indlagt.
  • Spiser mere, da man kan spise når man har lyst og lave mad i sit eget køkken.
  • Mentalt styrket, da man er tættere på familie og venner.
  • Større frihed, da man selv kan vælge om man vil ligge i sin hængekøje i haven eller hænge vasketøj op imens man får behandlingen.

Workshop om chemo to go tasken . plakater på sygehuset der fortæller om chemo to goDel af chemo to go holdet

Category:

Projekter

Date:

februar 6, 2019