OS I BRANCHEN

“Jeg synes, det var dejligt, at vi har været så tæt på praksis og det her med at komme ud fysisk og tale med de professionelle og elever, det har rigtig meget værdi.” – Elev, fra indsatsen “OS I BRANCHEN”.  

Med ROCKWOOL FONDENS Indsats “OS I BRANCHEN”, får Eleverne nu en ny start på erhvervsuddannelsen. Her er der er fokus på at skabe netværk og sammen gøre erfaringer med branchen fra første skoledag.   

I en periode på 4 år, har Let’s Co under Rockwool Fondens Interventionsenhed behovsafdækket, samskabt, prototypet, videreudviklet og implementeret (af mange omgange) en helt ny indsats til erhvervsuddannelserne.

Let’s co har været medudviklere af  indsatsens overordnede koncept og principper. Her har Let’s co bla. skabt de konkrete aktiviteter eleverne kommer igennem i opstarten, sammen med elever og undervisere. Hertil har Let’s co skabt drejebog til facilitatorerne af aktiviteterne (billeder af drejebog). Let’s co har co-created et implementerings-design for af alle aktører, så alle kan blive klædt godt på, inden de skal være en del af indsatsen. Her er hjemmesiden www.osibranchen.dk en online platform til rekruttering af medvirkende, inklusiv en backend del med tutorial film, aktivitets materialer og diverse standard mails mm. der skal gøre det nemt for nye erhvervsskoler at komme ombord som RCT’en skrider frem. 

Initiativet som vi er ved at revne af stolthed over, er resultatet et tæt samarbejde mellem en række virksomheder, erhvervsskolerne NEXT, ZBC og CELF, Nationalt Center for Erhvervspædagogik, EVA og ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed. 

Se film om OS I BRANCHEN:

OS I BRANCHEN effekt evalueres frem til 2025, og det udføres af RFI sammen med forskere fra Copenhagen Business School, University College London samt Rambøll. Effektevalueringen har til formål at skabe solid evidens fra øverste hylde, på erhvervsskoleområdet, hvor OS I BRANCHEN har til formål at : 

  • Eleverne , der tror på egne evner til at blive færdiguddannet og være en del af branchen.

  • Eleverne, der ser sig selv som en del af et støttende professionelt netværk og som en værdifuld ressource. 

  • Elever, der trives og klarer udfordringer

  • Elever, der er motiveret til at gennemføre GF2

Vil du videre mere om indsatsen, så læs mere her: https://osibranchen.dk/

Category:

Projekter

Date:

september 28, 2022