“DET SKABENDE BIBLIOTEK”

Indhold og indretning til et nyt børnebibliotek.


Kan et traditionelt bibliotek transformes til at være et levende udvalg af kulturelle arrangementer og kreative workshops for både skoleklasser og individuelt besøgende? Dette skal gøres helt indefra, sammen med personalet, for at det i det daglige kan udføres med engagement, også år efter omdannelsen.
 

Børne workshop om biblioteket

Udlånet af bøger på biblioteker landet over daler drastisk, så en omlægning af Vesterbro børnebibliotek handlede ikke kun om indretningen, men også de aktiviteter, som biblioteket skal være vært for. For at understøtte forestillingsevnen for nye aktiviteter, forvandlede vi biblioteket til et eksperiment-lab, hvor en skoleklasse deltog i ugentlige workshops iscenesat i bibliotekslokalerne. Sammen med bibliotekets medarbejdere udforskede vi deres erfaring og viden i nye omgivelser gennem design-spil, visuelle værktøjer og fremtidige skuespil.

Workshop omkring biblioteket“Inddragelsen gav stor mening, da det hjalp med at give ejerskab blandt medarbejderne, samt en følelse af sikkerhed for at deres faglige input blev inkluderet – men også udfordret og kvalificeret ved input fra slutbrugerne”

Thomas Thomsen, Leder af Vesterbro bibliotek og Kulturhus

Resultatet er en fleksibelt indretning af et helt nyt børnebibliotek, skabt til en bred vifte af forskellige arrangementer. Et eksempel er de 8 flytbare legehuse, der kan bruges til læsning, leg, afskærmning og teater. Fordi arrangementerne blev prototypet i biblioteketsrummet, skabte det en helt ny selvforståelse og ejerskab blandt medarbejderne, som tog transformationen og ombygningen meget i egne hænder. Børnebiblioteket er nu åbent for offentligheden og kan besøges i Vesterbro Kulturhus.

Det nye bibliotek i brug

Category:

Projekter

Date:

februar 6, 2019