Design sprint

Effektiv generering af nye løsninger via design sprint

Et design sprint er en hurtig, proaktiv og brugercentreret måde at afdække udfordringer og finde de bedste løsninger. Et sprint er normalt en uges lang innovationsproces, der bruger en produktiv tilgang til at besvare spørgsmål gennem design, prototype og idétest.

Med et design sprint søger vi af identificere alle relevante behov. fra denne base udvikles, udvælges og afprøves ideer på et mindre skala. Et sprint giver dig derfor en lang række konkrete initiativer og forslag at vælge imellem. I stedet for at vente med at lancere et produkt for at forstå om ideen kan bruges, får du klar data baseret på en realistisk prototype. Denne data kan derefter bruges til at prioritere ideer. I sidste ende har du en liste over testede, konceptualiserede og implementerbare løsninger.

design sprint
Et design sprint belyser ikke kun udfordringer og mulige løsninger, men det giver dig også mulighed for hurtigt at prototype disse løsninger og ende med konkrete initiativer.

Mange gange bliver nye løsninger valgt på baggrund af et tyndt ræsonnement, og uden at teste alternative og mere usikre løsninger. Vi minimerer faren ved de usikre løsninger, ved at give dem chancen for at blive levende og testet inden for en afgrænset ramme.

Et eksempel på hvordan design sprint kan bruges til at generere brugbare ideer og konkrete resultater kan ses i vores arbejde med EUC Sjælland.